Friday, April 3, 2009

Bezoek - Deel 2

24 maart was het dan zover. Mijn moeder en zusje zouden weer vertrekken naar Nederland. Eerst overdag nog lekker geluncht bij een Thais restaurantje op Boat Quay. Daarna zijn de dames nog even de stad ingegaan voor een massage en winkelen.

’s Avonds nog wat gegeten en daarna op naar het vliegveld. We waren ruim op tijd, hebben de koffers ingecheckt en zijn daarna nog wat gaan drinken op het vliegveld. Daar hebben we kort de vakantie nog even de revue laten passeren, waarbij er vol enthousiasme verteld werd over alles wat ze gezien en meegemaakt hadden.

Uiteindelijk was dan toch het moment om door de douane te gaan en afscheid te nemen. Het was niet leuk na 2 leuke weken, maar ook dat hoort erbij. Ik denk dat het wel goed is dat ze geweest zijn en nu een beeld hebben van het leven hier.

Van alle mensen die in Singapore op bezoek komen zal ik een reactie op mijn blog plaatsen. Hieronder die van mijn moeder en zusje.

"De vakantie naar Singapore, al een paar weken naar uitgekeken en eindelijk was het zover. Na een lange maar goede vlucht met een tussenstop in Frankfurt kwamen we aan op Changi Airport in Singapore.

Het was meteen overweldigend, de mooie bloemen en planten daar in het gebouw echt prachtig en zo schoon alles daar. Het was donker toen we in de taxi stapten maar onderweg was genoeg te zien en ook allemaal verschillende kleuren lichtjes overal.

Het klimaat was wel even wennen. Het regende zelfs een beetje toen we aankwamen maar het was gewoon echt warm.

Singapore zelf is een grote stad met veel contrasten van grote flatgebouwen en kantoorgebouwen, tot oude klassieke gebouwen en bruggen. Van ondergrondse winkelcentra en eettentjes de metro en drukkestraten met veel taxi's en voetgangers. Van foodcourts en Mc. Donalds tot sjieke restaurants.

Overal is het zo schoon en ook op straat de mooiste tropische plantsoentjes. Het openbaar vervoer is ook heel goed geregeld, je kunt met de metro overal naartoe en alles staat ook heel duidelijk aangegeven in de MRT. Ook de taxi is een heel goed vervoermiddel en ook goedkoop om van punt A naar B te gaan. Zoveel indrukken in deze stad die echt gemaakt is voor de moderne mens, alles is snel praktisch en gemakkelijk.

Singapore een prachtige stad! Dank voor de prachtige vakantie. We hebben genoten."


De figuuurlijke eerste schapen zijn over de dam. Wie volgen er? :-)

1 comment:

  1. Mag een schaap in wolfskleren ook komen?
    Veel succes en tot in Nederland.. (want ik zoek nog steeds een sponsor.. ;-) )

    ReplyDelete