Saturday, May 2, 2009

Koninginnedag - Deel 1

Ook hier in Singapore wordt Koninginnedag gevierd en ik kan jullie vertellen, het was een uitermate gezellig feestje. De festiviteiten begonnen als op 23 april met “Koninginnenach @ Harry’s Bar”. Harry’s bar voor de mensen die het niet kennen is een keten van bars hier in Singapore waar veel Nederlanders gaan borrelen. Harry’s bar op Boat Quay en Harry’s, The Sail zijn zeer populair.

Koninginnenach @ Harry’s werd gevierd op Boat Quay en de gedachte was dat als je iets oranjes zou dragen je tussen 19.00 en 21.00 gratis bier zou krijjgen. Van een aantal mensen veel positieve verhalen gehoord, dus besloten toch maar eens te gaan kijken. We kregen zelfs een Chinese collega zo gek om iets oranjes aan te trekken en mee te gaan.

Aangekomen op Boat Quay was het 1 groot oranje mensenmassa. Gelukkig even omgekleed thuis en in het oranje. Meteen maar de bar opgezocht, maar daar was het redelijk druk. Dit was een mooie gelegenheid om onze Chinese collega iets van de Nederlandse cultuur mee te geven. Hem gevraagd om in de rij te gaan staan en bier te gaan halen. Alleen Singaporeans en Chinezen hebben een andere definitie van queue’en (in de rij staan) dan Nederlanders. Zij gaan allemaal netjes achter in de rij staan en wachten geduldig op hun beurt. En dat is nu net iets wat Nederlanders niet doen. Zeker niet als er gratis bier te krijgen is. Dus zelf maar mee aangeschoven in de rij en dan sta je met een beetje oud-Hollands duw- en trekwerk zo vooraan of zoals het beschaafder heet, je tactisch tussen de mensenmassa doorbewegen.

Het was een uitermate gezellige avond. Het gaat hier alleen wel iets harder met bier omdat alles per halve liter gaat, maar goed dat merk je vaak pas de volgende ochtend. Verdere hoogtepunten waren dat we nog met een Brit gesproken die vertelde dat hij heel verbaasd was omdat wij aan het feesten waren terwijl hij dacht te weten dat de koningin pas de week erop jarig zou zijn (Heel goed, een Brit met cultural awareness :-)). En dat het eigenlijk St George’s day was, wat een nationale feestdag is in de UK, maar dat de UK bar (naast Harry’s) helemaal leeg was. Tja blijkbaar weten Nederlanders nu eenmaal beter hoe ze in het buitenland een feestje moeten bouwen dan Britten.

Daarnaast was het een beetje sneu dat onze Chinese collega graag met de Nederlanders mee wilde drinken, maar de volgende dag ziek thuis was. Blijkbaar kunnen ze er toch niet zo goed tegen. Dit gaf in nieder geval moed voor de rest van de koninginnedag festiviteiten die nog gepland stonden.

No comments:

Post a Comment