Saturday, May 2, 2009

Koninginnedag - Deel 3

Zoals ik al vertelde in mijn vorige post, woont de ambassadeur in mooie, doch rustige buurt en is er daar aan taxi’s geen overschot, wat betekent dat je er dus 1 moet bestellen of gebruik maken van de feiten en omstandigheden.

Er stond dus een taxi on-call (gereserveerd). Daar zijn dus met 5 mensen in gestapt waarbij er 1 zo handig was om te kijken welke naam er op het scherm van de chauffeur stond. Daar stond namelijk de naam van de persoon die de taxi gereserveerd had. Nadat hij de chauffeur overtuigd had dat hij de persoon in kwestie was (de persoon moest naar Changi airport) vertrokken vanaf het huis van de ambassadeur naar de Hollandse club, waar het nog enige overtuigingskracht kostte om hem daar een “tussenstop” te laten maken. Maar goed, volgens mij zag hij er achteraf ook de lol wel van in en vond hij het al lang best dat hij niet nog langer op de beste persoon hoefde te wachten.

Eenmaal bij de Hollandse Club aangekomen was alles weer oranje en kwamen we meteen een aantal bekenden tegen waarmee we aan de bar belanden. Er was ook volop gezellige muziek, eten en drinken (dit keer helaas wel tegen betaling), dus het was in no-time weer uitermate gezellig.

Er waren hier ook weer de bitterballen en jawel hier ook frikandellen. Dus deze maar geprobeerd, uiteindelijk krijg je namelijk toch een keer honger, maar dat was een beetje een jammerlijke aangelegenheid.

Blijkbaar is maken en frituren van een frikandel een kunst op zich, want deze waren droog, smakeloos en keihard en smaakten in de verste verte niet naar frikandellen zoals wij die in Nederland gewend zijn. Ik geloof ook niet dat ze gretig aftrek vonden.

Uiteindelijk na gezellig gefeest te hebben en heel wat bonnen later was het tegen een uur of 3.30 toch tijd om naar huis te gaan. Zondag was niet mijn allerbeste dag in Singapore (ik denk dat dat geen nadere uitleg behoeft), maar het was wederom erg gezellig.

1 comment:

  1. Inderdaad vreemd dat er niet een ingredientenlijstje bij die doos frikadellen zat..

    Succes daar verder!

    ReplyDelete