Wednesday, October 7, 2009

Cambodja – Phnom Penh

Het was even puzzelen, maar uiteindelijk hebben we onze reis in elkaar kunnen zetten. Eerst naar Phonm Penh (de hoofdstad van Cambodja). Van daaruit door naar Siem Reap waar verschillende oude tempels liggen. Vanuit Siem Reap door naar Ho Chi Minh en vervolgens door naar Singapore.

Het puzzelen zat hem met name in het zoeken van goedkope vluchten aangezien niet alle maatschappijen op de bovengenoemde locaties vliegen. Daarnaast zijn het allemaal enkele reizen wat het niet makkelijker op maakt om het goedkoop te houden. In dit geval is Jetstar meestal een uitkomst.

Het jammere was alleen dat toen we naar Phnom Penh vlogen vanuit Singapore we eerst een tussenstop moesten maken in Siem Reap. Dus als we eerst Siem Reap gedaan hadden. Vervolgens Phnom Penh en daarna Ho Chi Minh was het misschien ietts makkelijker geweest, maar goed al doende leert men. De Jetstar website was ook niet erg duidelijk.

Zondag was het vroeg op aangezien we om 6.00 zouden vliegen vanaf Changi. De vlucht naar Siem Reap ging op zich goed. We hadden wel wat turbulentie, maar ik heb een klein beetje kunnen slapen, ondanks het feit dat de vliegtuigen van Jetstar niet heel ruim opgezet zijn.

Aangekomen in Phnom Penh werden we opgehaald door de taxi van het hotel. Dit was meteen een zorg minder. Het hotel heeft een zwembad en een gym. Daardoor lijkt het al heel wat voor Cambodjaanse standaarden. Zeker gezien mijn ervaringen met gyms in Vietnam.

Wat opvalt in Cambodja is dat het land qua ontwikkeling een aantal jaren acherloopt op Vietnam. Maar de landen verschillen significant van Singapore in termen van bij voorbeeld levensstandaard.

We waren rond 9.30 lokale tijd (in Cambodja is het 1 uur vroeger dan in Singapore). Nadat we ingecheckt hadden, hebben we de kaart erbij gepakt, enkele bezienswaardigheden aangekruist en op stap gegaan. In Phnom Penh zie je niet of nauwelijks taxi’s. De “echte” taxi’s kunnen namelijk niet concurreren tegen de tuk tuks en de scootertaxi’s. Ook hier is het niet veel anders dan in Vietnam. Op iedere straathoek proberen mensen je een tuk tuk ritje aan te smeren.

We hebben onder andere het Royal Palace bezocht, het national museum en de Old Market. Aangezien we alles te voet gedaan hebben, hebben we daarnaast ook wat van de stad kunnen zien terwijl we van de ene locatie naar de andere liepen.

Wat overigens hier ook opviel is de afwezigheid van hoogbouw en dat er aan de oevers van de rivier nog hele stukken land braak liggen waar nog niks mee gedaan wordt/is.


Independence monument
Een van de vele Buddha-beelden

Een onderdeel van het Royal Palace
National Museum
Het straatbeeldDit restaurant hebben we ondanks het feit dat we redelijk honger hadden toch maar overgeslagen (Voor de reden zie de onderste regel van de menukaart :-))Iemand interesse in een ritje op de rug van een olifant?
De "Old Market"
Het deel met de schermen is het deel van het Royal Palace complex wat niet open is voor het publiek en nog bewoond wordt door de koninklijke familie
De kleding en kleuren voor de koningin. Voor elke dag van de week een andere kleur

No comments:

Post a Comment