Monday, October 5, 2009

Wederom bezoek

Na mijn terugkomst uit Vietnam was aftellen. 6 september zou er een vriend (Jan-Willem) overkomen naar Singapore. Het voordeel was dat hij aan zou komen met KLM waardoor ik dus alle tijd had om hem om te gaan halen op het vliegveld. In tegenstelling tot Singapore ailines (aankomst meesal tussen 06.00 wn 07.00), komt KLM tussen 16.00 en 17.00 ’s middags aan.

Net als toen mijn moeder en zusje aankwamen voelt het altijd apart, maar zeker leuk, om mensen door de douane te zien komen en te verwelkomen in Singapore, wat toch een beetje als mijn “thuis” voelt.

De taxi genomen naar mijn appartement. Het alternatief is de metro. Echter als er gasten komen is het leuker om de taxi te nemen. Het blijft tenslotte toch een leuke rit van het vliegveld naar mijn appartement. Verder geeft het een beeld van het land. Zeker als je langzaam de skyline op ziet doemen voor je.

Na een korte rondleiding was het tijd voor een drankje. Daarna zijn we wat gaan eten. Aangezien hij erg graag iets heel lokaals wilden eten heb ik meegenomen naar een leuk dumpling restaurantje in Chinatown. Dit geeft namelijk niet alleen de kans om erg lekker lokaal te eten, maar ook om mensen iets van het centrum van de stad te laten zien op de weg erheen. Dumplings is Chinees eten en zijn een soort mini-hapjes die gestoomd worden. De vulling verschilt afhankelijk van je smaak en voorkeur. Meest voorkomend zijn garnalen, varkensvlees en groente. Daarnaast heb je bij voorbeeld ook varianten met kip, schaal- en schelpdieren (scallops) en rode bonenpasta en lotuspasta (de laatste zijn overigens relatief zoet en daardoor meer een nagerecht. Daarna nog een drankje gedaan.

De hele eerste week was een week vol lekker eten en borrelen op verschillende locaties waardoor hij ook iets meer van de stad kon zien. Gedurende week zijn we onder andere naar “Loof” en Emerald Hill (locatie met verschillende bars) geweest. Het hoogtepunt lag op vrijdag. We waren gaan eten bij Villa Bali. Daarna zijn we wat gaan drinken in “the Post”, de bar in het Fullerton. Vervolgens zijn we wat gaan drinken in “the Stumps”. Stumps is een bar binnen de Singapore Cricket Club. Het terras geeft een mooi uitzicht over de speelvelden en een deel van het Formule 1 circuit wat men daar aan het opbouwen is. Daarna zijn we doorgegaan naar de New Asia bar. Deze bar ligt op de 71e etage van het Swissotel en geeft een waanzinnig uitzicht over de stad. We hebben de avond afgeloten in Attica op Clarke Quay.

Aangezien Jan-Willem ook graag wat van het “echte” Azie wil zien, hebben we de zaterdag gebruikt om een tripje te plannen. Uiteindelijk besloten om naar Cambodja en Vietnam te gaan. In Cambodja op advies van iemand die er geweest is, gaan we naar Phnom Penh. Vervolgens vliegen we door naar Siem Reap (Angkor Wat). Van daaruit vliegen we door naar Ho Chi Minh, waar we nog een paar dagen blijven. Vanuit Ho Chi Minh gaan we dan weer terug naar Singapore.

No comments:

Post a Comment