Wednesday, November 25, 2009

My Tho en Ben Tre

Zaterdag hadden we een excursie geboekt naar My Tho en Ben Tre in de Mekong Delta. Rond half 9 vertrokken we met de bus naar My Tho. Aangezien ik al redelijk wat van het landschap gezien had en de avonden tot zover toch wel erg gezellig waren geweest, besloot ik de tijd in de bus maar zo efficient mogelijk te gebruiken en wat slaap in te halen. Gezien de rijstijl van de Vietnamezen het lawaai van onze gids lukte dat echter maar gedeeltelijk.

Het nadeel van de Vietnamese taal is dat het niet echt een “sexy” taal is. Persoonlijk vind dat ik Zuid-Europese talen (Italiaans, Spaans, Frans en Portugees) dat toch wel een beetje hebben. Veel Aziatische talen en dan met name Chinees en Vietnamees klinken heel staccato vanwege de klanken en tonen en komen heel bits en schreeuwerig over.

Aangekomen in My Tho lag er een boot klaar waarmee we overstaken naar een klein eilandje. Hier kregen we uitleg over hoe rijstpapier gemaakt werd. Daarna hebben we geluncht en konden we een stukje van het eiland verkennen. Daarna door met de boot naar een volgend eilandje. Hier kregen we Vietnamees fruit voorgeschoteld en werden we “getrakteerd” op lokale Vietnamese muziek. Uiteindelijk allebei besloten toch maar niet een cd-tje mee te nemen. We waren het over eens (als semi Idols-jury :-)) dat de muziek niet een ritme had. Daarnaast had het als gevolg van de manier waarop het “gezongen” werd meer weg van het vertellen van een verhaaltje dan van “echt” zingen.

Van daaruit gingen we door een bijenfarm. Hier werden we getrakteerd op honingthee. Erg lekker en erg zoet. Ik zag er eigenlijk tegenop om na al die zoetigheid naar de bijen te gaan kijken, maar uiteindelijk hebben we die ook niet gezien.

Daarna werden we met paard en wagen naar de volgende locatie gebracht. We zouden met een roeiboot door een stukje van de Mekong Delta gevaren worden terug naar waar onze grote boot lag. Deze boot maakte op de weg terug nog een tussenstop zodat we konden zien hoe coconut candy gemaakt wordt. Echter aangezien Jan-Willem niet echt van zoetigheid en kokosnoot houdt en ik het al gezien had tijdens een eerdere excursie besloten we vrij snel terug te gaan naar de boot en hebben we op het achterdek nog even heerlijk in het zonnetje gelegen voordat we met de boot terug gingen naar de bus.

Al met al zaten er wel wat dingen in de excursie die ik tijdens eerdere excursies al gezien, maar het was toch leuk om weer een ander stukje van de Mekong delta te hebben gezien.Eerst een stukje met de boot door de Mekong deltaLocalsEen stukje met paard en wagenEen stukje van de routeEen huisjeEen deel van de rivierEen sfeerimpressie van onze excursie

No comments:

Post a Comment