Saturday, November 14, 2009

Vietnam – deel 3

Donderdag was het tijd om Siem Reap en daarmee ook Cambodja te verlaten en door te gaan naar Vietnam. We hadden weer een klein propellorvliegtuigje wat ons van Siem Reap naar Ho Chi Minh zou vliegen. De vlucht ging goed en eenmaal aangekomen in Ho Chi Minh een taxi gepakt naar het hotel.

De Cambodja-ervaring was voor mij persoonlijk goed om de eerdere ervaringen in Vietnam in een beter perspectief te kunnen plaatsen. In Cambodja gaat alles nog redelijk gemoedelijk omdat ze in ontwikkeling nog een jaar of 10 achterlopen op Vietnam. Vietnam en zeker Ho Chi Minh is afentoe complete chaos en dan zeker in het verkeer.

Aangekomen in het hotel hebben we onze koffers gedropt en hebben we een rondje gelopen door het centrum. Daarna terug naar het hotel, douchen, eten en een excursie boeken. Ik had Jan-Willem aangeraden om de excursie naar de tempel (Cao Dai) en de tunnels (Cu Chi) te doen omdat die toch wel indrukwekkend was. Zo kon hij vrijdag mooi een excursie doen en kon ik die dag even naar kantoor om met wat collega’s daar bij te praten over lopende projecten. Dat liep helaas wat anders dan gedacht. Waar ik gehoopt had op een paar relaxte uurtjes op kantoor, bleek dat 1 project niet helemaal soepel liep. Als gevolg daarvan heb ik toch iets langer op kantoor doorgebracht dan in aanvankelijk gehoopt had, maar goed dat kan gebeuren.

’s Avonds besloten dat we op zaterdag nog een excursie samen zouden doen. Een excursie naar de Mekong delta, maar deze keer niet naar Cai Be en Vinh Long, maar naar My Tho en Ben Tre. ’s Avonds weer lekker gegeten. Zaterdag de excursie gedaan, waarover nog een separate posting komt en zondag was het weer tijd om te vertrekken.

Het was apart maar toch wel erg leuk om de ervaringen van een land waar je toch 2 maanden doorgebracht hebt nu met iemand te kunnen delen.

No comments:

Post a Comment