Friday, February 19, 2010

Hashing in de regen

Dat het met hashen ook ontzettend mis kan gaan bleek heel goed tijdens een van de laatste runs die ik gedaan heb in 2009. De vooruizichten waren niet al te best aangezien het rondom kantoor volop stond te regenen. Toen we op de runsite aankwamen was het daar echter nog droog. Je vraagt je misschien af hoe dat kan in een klein land als Singapore, maar het was echt zo. Helaas was het echter van korte duur. Kort na aankomst barstte de regen in alle hevigheid los.

Het hielp ook niet dat de run was gezet door 2 relatief onervaren hashers. Rond 18.00 vertokken we en begon meteen te onweren en te hozen. Gezien het feit dat je zowel onder de bomen als in het open veld kunt lopen voel je je dan toch niet helemaal op je gemak.

De run was gemarkeerd met kalk, bloem en papier. Echter kalk heeft niet zoveel zin. Dat zijn vaak pijltjes op de weg, maar die spoelen met 1 regenbuitje natuurlijk zo weg. Kleine hoopjes bloem idem dito. Dus je zult voornamelijk moeten markeren met papier of met bloem maar het dan aanbrengen op de stammen van bomen.

Na een paar minuten liepen we op de eerste check. Na een minuut of 5 zoeken vonden we de trail en vervolgden we onze weg. Een kleine 5 minuten later de tweede check. Na 10-15 minuten zoeken had een groot deel de hoop opgegeven en was terug gegaan naar de verzamelplaats.Uiteindelijk vonden we weer iets van een trail, maar dat bleek ook van korte duur. Dus uiteindelijk waren we blij dat we iemand tegen kwamen die buurt goed kende en hebben we zelf maar een willekeurig rondje gelopen. Uiteindelijk zijn we ongeveer een uur onderweg geweest, maar dat voelt niet altijd comfortabel. Zeker niet met onweer.

Er is eigenlijk geen grotere “afgang” dan wanneer mensen een run afbreken omdat ze de markeringen niet meer kunnen vinden. Er lopen mensen tussen die dit al 20-25 jaar doen en eigenlijk altijd het pad kunnen vinden. De mensen die de run gezet hadden het heel eenvoudig op kunnen lossen door 1 van hen mee te laten lopen. Ook niet ideaal, maar beter dan dat mensen een run voortijdig afbreken.

Een belangrijke les is dan ook dat het weer van enorme invloed kan zijn en dat je je daar dus op voor moet bereiden. Helaas hadden de heren dat niet gedaan en ze zijn er dan na afloop ook op gepaste wijze voor “gestraft”.

No comments:

Post a Comment