Monday, April 19, 2010

Hashing in Hong Kong

Zoals jullie inmiddels al in de gaten hebben, ben ik hier besmet geraakt met het “hash-virus” en probeer ik in elke stad waar ik heen ga te hashen. Het geeft je namelijk een mooie mogelijkheid om de stad op een andere manier te bekijken.

Aangezien de persoon waar ik te gast was op vrijdagavond een dinerafspraak had, besloot ik te gaan hashen. Er zou een stadsrun gezet worden door iemand die in Singapore ontmoet had. Dus met het adres op zak in de taxi gestapt. Van daaruit was het even zoeken naar waar men zich precies verzameld had. Normaal lopen wij in Singapore om 18.00 en is het nog licht. In Hong Kong startten we om 19.00 en was het dus al donker. De run loop je dus met behulp van een zaklamp. Dan merk je ook meteen dat het weer in Hong Kong iets anders is dan in Singapore. Ik kwam namelijk aan in een mouwloos shirtje en korte broek waar ik in Singapore meeloop, maar dat voelde toch frisjes voor het feit dat het in Hong Kong maar 17 graden was. Als je eenmaal gaat lopen valt het wel mee, maar het begin is lastig.

Na uitleg gehad te hebben over de checks vertrokken we en bij de eerste check ging het fout. We belandden op de trail terug naar de aankomstplaats. Dus terug naar waar we vandaan kwam (een lange steile trap terug op) en op zoek naar de oorspronkelijke trail. Na wat zoeken werden er markeringen gevonden en konden we onze run vervolgen. Er werd heel creatief gebruik gemaakt van heuvels en smalle paadjes die niet bijster goed verlicht waren, maar goed daar heb je een zaklamp voor bij. Langzaam slingerde onze route zich omhoog de bergen in tot dat we op een trail uitkwam. Hong Kong staat bekend om de wandeltrails in de bergen.

Vanaf sommige plekken op de trail had je in de avond een waanzinnig uitzicht over de verlichtte stad en een deel van de haven. Is toch wel even anders dan Singapore. De trail zelf was leuk om te doen en zo ervaar je Hong Kong ineens heel anders. Het grote voordeel is dat zolang je de markering blijft volgen je altijd weer op de plaats uitkomt waar je begonnen bent.

Na afloop was er een circle. Deze was een beetje matjes vergeleken met de circles die wij in Singapore gewend zijn. Echter een mixed hash (zowel mannen als vrouwen) heeft ook zo zijn voordelen aangezien er twee niet onaantrekkelijke dames in de circle gevraagd werd van shirt te wisselen en dat ook spontaan deden. Het verhaal erachter was dat de een het shirt voor de ander gekocht zou hebben voor de verjaardag en het zo mooi vond dat ze besloot het zelf te houden. Echter er werd toch besloten voor 1 avond te wisselen.

Daarna terug om goed te douchen, wat te gaan eten en daarna te gaan stappen.

No comments:

Post a Comment