Tuesday, May 25, 2010

Wine and Cheese event

Een aantal van de leuke events hier in Singapore worden georganiseerd door de Australische kamer van koophandel. Zo hadden ze deze keer een Wine and Cheese event gepland, waar je verschillende soorten Australische en Nieuw Zeelandse wijnen kon proeven. Dat is wel aan mij besteed. De reden daarvoor is dat het erg lastig is om goede wijnen en kazen te vinden in Singapore. Aziatisch eten kan erg gekruid zijn en daarom zijn de wijnen die men erbij wenst combineren niet erg uitgesproken van smaak. Dit was dus een mooi excuus om eens te kijken of ik nog een mooie wijn kon vinden.

Het evenement werd gehouden in het Asian Civilisations Museum. Een foto hiervan is als het goed is terug te vinden onder 1 van de eerste posts op mijn blog. De locatie was geweldig. Een mooie zaal met een uitloop naar buiten waar een terras was met een warm buffet en een specifiek merk bier (de naam is me me even ontschoten).

Het evenement begon om 17.30 en zou tot een uur of 21.30 duren. Mijn baas had helaas een spoedklus waardoor ik er pas tegen 19.00 was. Toen bleek dat mijn collega van de hardloopgroep wederom gelijk had. Australiers drinken graag, veel en snel. Toen ik er om 19.00 aan kwam keken een aantal mensen al redelijk glazig uit hun oogjes. Niet getreurd echter. Binnen kwam ik al snel een paar bekenden tegen. Met hen gezellig de stalletjes afgestruind om enkele wijnen uit te proberen.

Ik heb ze niet allemaal geprobeerd, maar heb er ook niet echt 1 kunnen vinden die er echt uit sprong. De kazen waren ok, maar niet bijzonder en zeker geen grote varieteit. De beste (witte) wijn serveerden ze uiteindelijk (in ieder geval naar mijn mening) bij de normale bar.

Dit had niet zo zeer te maken met het feit dat de wijn bij de stalletjes niet goed was, maar meer dat hij bij de stalletjes niet koud genoeg was en bij de bar wel. Als witte wijn niet koud genoeg is, komt dat de smaak meestal niet ten goede. Uiteindelijk ging het event door tot na 23.00. Blijkbaaar moest de drankvoorraad opgemaakt worden. Uiteindelijk besloten om nog 1 drankje als afsluiting te doen om Boat Quay en daarna ben ik lekker naar huis gegaan.

Een zeer geslaagd event, met aardige wijnen en en kazen en leuke mensen ontmoet.

No comments:

Post a Comment