Tuesday, March 1, 2011

India – Pondicherry

Naast een bezoek aan het kantoor in Bangalore moesten we ook een bezoek brengen aan het kantoor in Pondicherry. Van Bangalore was het 45 minuten vliegen naar Chennai en vanuit Chennai was het dik 3 uur rijden naar het zuiden naar Pondicherry. Het vliegveld in Chennai is op zijn zachtst gezegd niet bepaald modern. Nadat we onze bagage opgehaald hadden, was het even zoeken naar de chauffeur die ons naar Pondicherry zou brengen. Het weer in Chennai lijkt meer op het weer wat ik gewend was in Singapore, warm en vochtig.

Het eerste wat aan onze chauffeur opviel was dat hij geen schoenen droeg. In deze regio is het blijbkaar heel erg normaal en draagt ook een deel van de bevolking geen schoenen en dan te bedenken dat de straten niet bepaald schoon zijn.

Chennai was op zijn zachtst gezegd heel erg rommelig en daar is geen woord aan gelogen. Zodra je de parkeerplaats van het vliegveld afrijdt, rij je meteen een bouwput in. Hier is een heel groot deel van de wegen niet of nauwelijks verhard.

Rondom Chennai AiportDe Tata-TaxiDe Tata-Bus

De rijstijl van de Indiers is overigens complete absurd. Zelfs als er niet of nauwelijks ruimte is, wil nog steeds iedereen elkaar inhalen. Dat geldt voor scooters, auto’s en ook bussen. Ook als er eigenlijk de ruimte niet voor is.

Pondicherry is nog minder ontwikkeld dan Bangalore. Straten zijn nauwelijks verhard. Enorme hopen vuilnis in de straten. Huizen die gebouwd zijn van hout en riet en lijken meer op een hut dan op een echt huis. Meestal begonnen onze meetings om 10.00, dus reden we rond 9.30 weg vanaf het hotel met de chauffeur. Als je dan ziet hoeveel verkeer er nog op de weg is (vermoedelijk op weg naar kantoor) en hoeveel er tussen 18.00 en 18.30 al weg is, besef je dat dit land nog een enorme slag kan maken als het op efficientie aan komt.

Het straatbeeld in PondicherryEen impressie van een tripje in de regioWegwerkzaamheden! Hoezo beschermende kleding?

Koeien kom je overal tegenHet spoorwegnet in India

Wat me daarnaast opviel was het verschil in prijzen die gehanteerd worden in Pondicherry in vergelijking met Bangalore. In beide steden verbleven we in boutique hotels. Echter voor de prijs voor 1 nacht in het hotel in Bangalore kon ik 4 nachten slapen in het boutique hotel in Pondicherry.Het hotel in Pondicherry

India is verder een lastig land om in te werken. Mensen beloven je de wereld, maar zodra je het kantoor uitloopt, gaan ze terug naar business as usual en als je dan een paar dagen later terugkomt, blijkt dat ze niks gedaan hebben. Het is erg lastig om hun persoonlijke belangen in lijn te brengen met de belangen van het bedrijf of een groter geheel. Dat kost erg veel energie.

Pondicherry is verder een van de populairdere vakantiebestemmingen in India. Vanwege het goede weer, komen er veel oudere mensen in de tijd dat het koeler is in andere deel van India daar de tijd doorbrengen. Daarnaast spreken heel veel mensen er Frans, omdat het Franse koloniale invloeden gekend heeft. Dit zie je onder andere terug in een aantal gebouwen en ook in de straatnaambordjes, waar de naam van de straat zowel in het Hindi als in het Frans op staat.

Verder schijnt alcohol in Pondicherry ook relatief goedkoop te zijn .Blijkbaar komen er ook nogal wat Indiers uit andere delen van het land naar Pondicherry om daar het weekend door te brengen en te feesten.

Helaas had ik het te druk om me in het uitgaansleven te storten.

Een sfeer impressie van 1 van de dorpjes rondom PondicherryIndia's meest geliefde vervoermiddel, de Tuk TukEen van Indiaas religieuze symbolen

No comments:

Post a Comment