Monday, March 21, 2011

Private Kitchen

Hong Kong is een beetje een land waar alles kan en alles mag. Ook een land waar heel veel mogelijk is als je geld hebt. Naast heel veel doorsnee restaurants, heb je hier net als in vele andere landen en steden ook een aantal toprestaurants. Verder heb je hier ook het concept “Private Kitchen”. Ik had er al wel het een en ander over gehoord, maar het nog nooit meegemaakt.

Een Private Kitchen is letterlijk het idee alsof je bij iemand thuis gaat eten. De locatie was Billion Place. Ik was uitgenodigd door iemand die daar een verjaardagsdiner zou geven. Uiteindelijk bleek dat er ongeveer 30 man zou komen. Nu ben ik er nog steeds niet helemaal achter hoe alles hier precies werkt in Hong Kong, maar het werkt hier in ieder geval anders dan in Nederland. Naast de zogenaamde Junk Boat trips, werken verjaardagsfeestjes in Private Kitchens hier op dezelfde manier. Iedere gast wordt geacht bij te dragen in de kosten. Het lijkt er dus op dat mensen een feestje organizeren voor hun eigen verjaardag en vervolgens de rekening aan de gasten presenteren. Dat even terzijde.

Terug naar de Private Kitchen. Het was lastig te vinden aangezien het in een flatgebouw gelegen was, wat deels afgesloten was. We moesten door een opening in een ijzeren rolluik via een lift omhoog. Daar kwam ik in een appartement terecht. Het was een grote ruimte met een grote open keuken en woonkamer en daarachter een lange kamer met een grote eettafel waar iedereen aan kon zitten. Het “woonkamerdeel” is bij uitstek geschikt om te borrelen of voor een aperitief voor je aan tafel gaat.

We kregen een uitgebreid menu voorgeschoteld. Het begon met Foie Gras op een bedje van Kiwi. Daarna een tijgergarnaal. Vervolgens risotto met zonnebloempitten. Een visgerechtje, gevolgd door steak, een pasta, dessert en taart. Het eten was allemaal overheerlijk maar veel en veel te veel.

Ik moet toegeven dat het een heel leuk alternatief is en een hele leuke setting om een diner te organiseren, waarbij je optimaal van de ruimte gebruik kunt maken en niet te maken hebt met andere gasten zoals b.v. in een restaurant en toch een relatief grote groep mensen kunt ontvangen.

No comments:

Post a Comment