Monday, April 4, 2011

Brazilie – De Reis

De bedoeling was dat we enkele trainingssessies zouden gaan geven in Zuid Amerika, waarbij we enkele landen aan zouden doen. Dit werd helaas uitgesteld vanwege de implementatie van een nieuw IT system. Echter vanuit Brazilie bleef het verzoek komen of we toch nog dit jaar wilden komen. Dus uiteindelijk werd er besloten dat we toch zouden gaan en tickets werden geboekt.

Nu is Sao Paulo een bestemming die niet gemakkelijk en niet direct te bereiken is vanuit Hong Kong. De routes die ik gezien heb waren via Amsterdam, London, Johannesburg, San Francisco en New York. Helaas was de route via Amsterdam via KLM en zowel mijn baas als ik zijn geen fan van KLM. Daarnaast spelen ook de airmiles mee. Dus nadat de alternatieven in kaart gebracht waren, viel de keuze op de route via Johannesburg.

De vlucht van Hong Kong naar Johannesburg duurt iets meer dan 12 uur en is een vrij eenvoudige vlucht. Je vertrekt naar middernacht in Hong Kong en je komt rond 06.30 lokale tijd in Johannesburg aan. Een ideale vlucht dus om lekker bij te slapen.

In Johannesburg hadden we een overstaptijd van 4 uur. Genoeg tijd dus om de luchthaven uitgebreid te verkennen, maar niet genoeg om wat van de stad te zien aangezien het toch een uur heen en een uur terug was van en naar de stad vanaf het vliegveld.

Op het vliegveld in Johannesburg hangen nog volop posters en verwijzingen naar het WK voetbal. Het WK is voor Zuid Afrika een mooie gelegenheid geweest om zichzelf te profileren en aan de wereld te presenteren. Daar zijn ze nog steeds trots op.





Enkele snapshots van het vliegveld in Johannesburg

De reis van Johannesburg naar Sao Paulo is een hele lastige. Je vertrekt namelijk rond 10.30 lokale tijd. De vlucht duurt iets meer dan 9 uur en je komt rond 16.30 lokale tijd aan. Dat is dus niet echt een reis om veel te slapen. Zeker niet als je meteen in het ritme wil komen bij aankomst. Echter 9 uur is voor mij veel te lang om films te kijken en ze dimmen de cabineverlichting, dus het is ook niet ideaal om te werken of lezen.

Sao Paulo heeft 2 vliegvelden: Guarulhos en Congonhas. Guarulhos is de grootste van de twee en naar ik begreep de drukste luchthaven in Zuid Amerika. Congonhas is een luchthaven die zich meer richt op regionale vluchten. Ik zou aankomen op Guarulhos. Voor het feit dat dit de drukste luchthaven van Zuid Amerika is, vond ik niet dat de luchthaven erg groot aandeed. Immigration en het ophalen van de bagage ging relatief snel en efficient.





Enkele snapshots van het vliegveld in Sao Paulo

Buiten stond de chauffeur te wachten om me naar Campinas te brengen. Campinas was de eerste bestemming die we aan zouden doen en ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van het vliegveld. De reis van het vliegveld naar Campinas heb ik maar half meegekregen. Tussen Sao Paulo en Campinas liggen een aantal kleinere steden en het landschap is er vooral groen. Het is echter niet ontwikkeld voor akkerbouw, veeteelt of toekomstige bedrijfsterreinen.

Na ongeveer anderhalf uur kwamen we aan bij het hotel in Campinas en was het de hoogste tijd voor een verfrissende douche. Van deur tot deur was ik inmiddels al bijna 30 uur onderweg en de reis zat er eindelijk op. :-)

No comments:

Post a Comment