Thursday, May 26, 2011

Dubai – deel 2

Na lekker uitgerust te hebben, was het tijd voor wat sightseeing. We begonnen met de Creek en Oud Dubai. Er is een kreek (inham/baai) die Dubai in 2 delen opsplitst. Hier liggen vooral relatief kleine bootjes aangemeerd die op en neer varen tussen India en Dubai. Deze schepen vervoeren vooral olie (geen aardolie, maar meer olie voor huishoudelijke toepassingen (zonnebloemolie, olijfolie, etc), grondstoffen en klein huishoudelijke apparatuur. Heel veel goederen worden of met een kraantje of handmatig overgeladen en daarna verder ingelade in busjes en kleine vrachtauto’s.

Van daaruit de oversteek gemaakt naar Oud Dubai. Dit kan per traditionele Abra of met een meer moderne watertaxi. Ik had besloten voor de overdekte watertaxi te gaan ipv de traditionele Abra. Oud Dubai is stukje geconserveerd Dubai en geeft een idee hoe de mensen er in de vorige eeuw woonden. Verder heeft het een regeringsgebouw, markstalletjes met souvenirs, een moskee en het Dubai Museum.

De traditionele Abra's

Oud Dubai

In het Dubai Museum, kun je de hele historie van Dubai terugvinden. Helaas kon ik daar maar kort rondkijken omdat ik afgesproken had om ergens te gaan eten en het verkeer in de spits nogal druk kan zijn. Dus na kort rondgekeken te hebben, terug in de taxi en op naar het eten.Dubai Museum

Daarna zijn we wat gaan drinken in Souk Al Bahar. Souk Al Bahar is een complex vol winkels en restaurants (naast de Dubai Mall) opgetrokken in wat meer traditionele Arabische stijl. We zijn daar in een bar neergestreken van waaruit we een goed uitzicht hadden op de Dubai Fountain en de Burj Khalifa. Ieder half uur geeft de Dubai Fountain een watershow op een ander stukje muziek. Ik kon het zelf niet zo goed vastleggen, dus bij deze heb ik een linkje van YouTube gehaald om jullie een indruk te geven.

http://www.youtube.com/watch?v=jD69C0y6_J0

Aan de linkerkant zie je het complex in de gelige steen (Souk Al Bahar) en aan de rechterkant zie je de Burj Khalifa. Wij zaten op het punt waar het gebouw een knik maakt en keken dus over de fontein naar de Burj Khalifa die mooi verlicht was en erg imposant is. Helaas komt dit echter niet tot uitdrukking in het filmpje. Ondanks dat deze fontein een kopie is van de fontein van het Bellagio Casino in Las Vegas, is dit toch een unieke en enorm mooie ervaring. Iets wat je gewoon meegemaakt moet hebben.Souk Al Bahar

De rest van de dagen hebben we gebruikt om de Dubai Mall en het aquarium te bezoeken. We zijn ook nog even gestopt bij het Burj Al Arab. Helaas kom je zonder reservering in het hotel of 1 van de restaurants niet verder dan het security checkpoint.

Vanaf het Burj Al Arab hotel doorgereden naar het Ritz Carlton voor Afternoon Tea. Dubai is namelijk een tijdje een Britse kolonie geweest, dus sommige Britse gebruiken zijn er nog steeds. In het Ritz Carlton heerlijk op de veranda gezeten met een zonnetje en uitzicht op zee.De oprijlaan naar het Ritz Carlton HotelHet uitzicht vanaf het terras

Ik heb ook nog een bezoek gebracht aan het Atlantis hotel op het Palm Eiland. Helaas had ik toen mijn camera niet bij en heb ik geen foto’s kunnen maken, maar het is een redelijk imposant hotel aan het einde van de palm.

De laatste dag heb ik nog 9 holes gegolfd, maar oh wat ging dat stroef na al die tijd. Daarna nog naar de Burj Khalifa geweest. Tickets om naar het observatieplatform te gaan, kun je vantevoren online kopen. Dan betaal je 100 AED (Dirham). Als je ter plaatse een ticket koopt en meteen naar boven wil betaal je 400 AED (1 Euro is ongeveer 5 AED). Er werd ons verteld dat we die tickets makkelijk nog een half uur van te voren konden boeken. Helaas bleek dat toen we op de dag zelf wilde boeken alle tickets uitverkocht waren. Dus we konden alleen nog ter plaatse tickets kopen voor 400 AED, waarvoor je dan heel even naar boven mag of naar een bar gaan genaamd Atmosphere. Deze bar ligt 1 verdieping onder het observatieplatform. Daar betaal je dan een minimum charge van 200 AED per persoon, maar dat bedrag mag je dan aan consumpties besteden. Om bij deze bar te komen, moesten we de ingang van het Armani hotel weten te vinden. Na wat zoeken vonden we deze ingang en kwamen we bij de lift die ons naar de bar zou brengen. Ze vragen altijd of je een reservering hebt, maar ik had vooraf de bar gebeld en die zeiden dat dat niet nodig was. Alleen dat ze tussen 16.00 en 18.00 geen alcohol serveerden. Helaas gold er wel een dresscode. Dus geen korte broeken en polo shirts / T-Shirts. Daar ging dus de kans om nog iets meer mee te krijgen van de Burj Khalifa. Uiteindelijk besloten gezien de tijd en het diner wat nog gepland stond dat het de 400 AED niet waard was om heel kort naar boven op en neer te gaan.

Dit moet ik dus bewaren voor een volgende keer. De week in Dubai afgesloten met een heerlijk diner en daarna was het tijd om naar het vliegveld te gaan. Ik zou namelijk in Hong Kong ongeveer 12 uur hebben om thuis mijn koffer om te wisselen en naar India (Bangalore) af te reizen voor mijn werk.

No comments:

Post a Comment