Tuesday, June 14, 2011

Taipei – deel 1

Om toch wat van Azie te kunnen zien, had ik besloten mezelf maar eens op een weekendje weg te trakteren. Er zijn hier dan verschillende mogelijkheden die allemaal te bereiken zijn binnen 2-3 uur vliegen. De keuze ging uiteindelijk tussen Japan en Taiwan, waarbij Taiwan aan het langste eind trok. Vervolgens geboekt, koffers gepakt en op naar Taiwan, Taipei om precies te zijn.

In Taipei, de hoofdstad van Taiwan zou ik verblijven in het Grand Hyatt hotel. In het hotel schijnt het te kunnen spoken. Dit omdat het hotel gebouwd is op een locatie die vroeger een begraafplaats was.



Het Grand Hyatt Hotel



De lobby van het hotel



De Taipei 101 toren naast het hotel







Het straatbeeld in Taipei

Volgens mij was de lokale Ferrari club in het hotel neergestreken aangezien er enkele flitsende bolides voor het hotel geparkeerd stonden.



De lokale Ferrari club

Na de koffers gedropt te hebben, was het tijd om te gaan sightsee-en. Vanaf het hotel ben ik naar de Sun Yat Sen Memorial. Sun Yat Sen was een geleerde en revolutionair die gezien wordt als grondlegger van de Republiek China na het afzetten van de laatste keizersdynastie in China (de Qing-dynastie).



De Sun Yat Sen Memorial



Sun Yat Sen



Bewaking bij het beeld van Sun Yat Sen

Taiwan is anders dan andere steden in Azie zoals Shanghai, Tokyo, Hong Kong en in mindere mate ook Singapore. Deze steden hebben allemaal een vrij imposante skyline die ’s avonds ook verlicht is. Taiwan heeft dat niet. Het is ook niet echt een stad met een onderscheidend karakter ten opzichte van deze steden, maar het heeft wel veel Chinees erfgoed zoals tempels en gedenkmomumenten (Shrines). Helaas zijn veel teksten in het Chinees dus is het niet altijd even toegankelijk voor westerlingen.

Vanaf de S.Y.S. Memorial wat door de stad geslenterd op naar de Flower en Jade Market. Gevoelsmatig is de flowermarket een lange smalle parkeerplaats onder een snelweg waar allerlei soorten bloemen en planten verkocht worden. Erg apart omdat je het gevoel hebt dat je in een hal loopt, maar feitelijk loop je onder een snelweg op een parkeerplaats.





De Flower Market

Vervolgens aan het einde de straat overgestoken naar de Jade Market die gebaseerd is op hetzelfde idee. Hier worden voornamelijk jade sierraden verkocht.





De Jade Market

Inmiddels was het al redelijk donker geworden, maar besloten toch een stukje door te lopen om ook Taipei-by-night te kunnen ervaren. Als het donker wordt en veel gebouwen verlicht worden, krijgt de stad vaak een ander karakter.

Uiteindelijk nog een blik geworpen op de residentie van de burgermeester en het Presidential Office. Daarna in de taxi gesprongen en terug naar het hotel voor een laat diner.



De Residentie van de Burgermeester



Het Presidentiele Paleis

Al met al een geslaagde eerste dag, redelijk wat gezien en een goede indruk opgedaan.

No comments:

Post a Comment