Monday, July 11, 2011

Sightseeing in Stuttgart

Aangezien we 2 weken in Stuttgart zouden zijn hadden we mooi de tijd om ook wat sightseeing te doen. Zeker aangezien er 2 weekenden in zaten. Het eerste weekend heb ik samen met een collega wat rondgereden in de huurauto en zijn we even naar Metzingen geweest.

Enkele kenmerken van het "oude" Metzingen

Metzingen lag op ongeveer 30-40 kilometer rijden van hotel en is 1 grote outletstad met heel veel gerenomeerde merken. Blijkbaar is het allemaal begonnen met een outlet van Hugo Boss aangezien dit merk daar in de buurt een fabriek heeft en in Metzingen begon met het verkopen van voornamelijk overjarige modellen tegen gereduceerd tarief. Inmiddels is het uitgegroeid tot 1 grote outletstad.

Metzingen de shopping outlet

De rest van het weekend met name gebruikt om een aantal zaken voor te bereiden voor onze eerste dagen in Stuttgart en het project aangezien we op vrijdag aankwamen.

Het tweede weekend hebben we verschillende dingen gedaan. Op zaterdag zijn we het stadscentrum van Stuttgart ingetrokken om dat te verkennen. We hadden het weer ontzettend mee en er was volop te zien, doen en beleven.

Stuttgart is een hele mooie stad, met veel laagbouw en gelegen in een mooie groene omgeving. Mijn Amerikaanse collega wilde graag Strudel eten in Stuttgart. Nu weet ik niet of het aan de kwaliteit van mijn Duits ligt, maar het was nog niet zo makkelijk om dat te vinden. Uiteindelijk vonden we na een middag zoeken Strudel op de kaart van een Amerikaans Steakhouse waar we ’s avonds gegeten hebben. Daarna zijn we nog even naar de TV-toren doorgereden om daar nog een blik te werpen op Stuttgart-by-night. Het platform ligt op ongeveer 150 meter hoogte en de toren zelf staat op een berg die 200-300 meter hoog is. Dus dit geeft een mooi uitzicht over de stad Stuttgart.Enkele plaatjes uit StuttgartEen overdekte markt met allerlei delicatessen

Zondag hebben we gebruikt voor 1 van de topattracties van Stuttgart, het Mercedes Benz Museum. Eerder al had een collega ons rondgereden door Stuttgart en naar het huis waar de historie van Porsche gestart is. Porsche heeft ook een museum hier, maar er werd ons aangeraden om eerst het Mercedes Benz museum te bezoeken.

Het museum beschrijft de hele historie van de ontwikkeling van de eerste verbrandingsmotor vanaf ongeveer 1880 tot de hedendaagse Mercedes Benz auto’s. Je begint boven aan en loopt langzaam naar beneden in grote cirkels waarmee je door de tijd reist en alle ontwikkelingen kunt zien.Het Mercedes Benz MuseumEen van de allereerste auto's

Parallel aan de ontwikklingen in de Mercedes auto’s zie je op de muren foto’s van de maatschappelijke ontwikkelingen die zich in de daaraan gerelateerde tijdperken afspeelden.

Je krijgt gratis en voor niks audio apparatuur mee, waarmee je overal van tekst en uitleg voorzien kunt worden. Wil je alles goed zien, beluisteren en absorberen, kun je er het zeker minimaal een halve dag voor uittrekken.

Daarna nog even uit nieuwsgierigheid bij de ernaast gelegen dealer binnengelopen. De prijzen die je in Duitsland betaalt voor die auto’s zijn echt vele malen lager dan in Nederland. Toppunt van het bezoek aan de dealer was de nieuwe SLS die in de showroom stond. Helaas was hij al verkocht, dus wilden ze hem niet openen voor het maken van een foto, maar het is wel een geweldig mooie auto.Het origineelDe gloednieuwe SLS

1 comment:

  1. What an interesting blog, introduced by a thought-provoking photo. The unusual wall painting of the dwellings is also a strangely modern interpretation. Something like this hieroglyphic view of a park by Swiss painter Paul Klee, http://EN.WahooArt.com/A55A04/w.nsf/OPRA/BRUE-8LT475.
    The image can be seen at wahooart.com who can supply you with a canvas print of it.

    ReplyDelete