Friday, August 19, 2011

Praag – Dag 2

Na de eerste dag uitgebreid rondgelopen te hebben in zowel het Castle District als het Old Town district, was op de tweede en tevens laatste dag New Town and Wenceslas Square aan de beurt.

Helaas had ik het ontbijt weer gemist. Echter aangezien ik nog een uur of 4 terug moest rijden naar Stuttgart toch maar besloten niet uitgebreid te lunchen in het hotel, maar in het centrum te gaan lunchen.

Wenceslas Square is met name bekend vanwege het National Museum. Het National Museum is het oudste en grootste museum van Tsjechie en biedt onderdak aan diverse permanente tentoonstellingen.National Museum

Verder wat rondgelopen in de directe omgeving. Het stadscentrum is verder niet zo groot, dus ik kwam al snel op plaatsen waar ik de dag ervoor ook al geweest was. Echter de stad is zo mooi en veel gebouwen hebben zoveel details dat je er uren door kunt brengen, door alleen al uitgebreid gebouwen te bekijken.

Enkele beelden van Praag

Er zijn ook nog genoeg bezienswaardigheden waar ik hier over kan schrijven, maar die heb ik helaas vanwege tijdgebrek niet zelf kunnen bezoek. Vandaar dat ik dat even achterwege laat hier en graag nog iets wil vertellen over wat typerend is voor Praag.

Enkele beelden van Praag

Zoals elke andere toeristische trekpleister heeft Praag ook zijn standaard toeristenwinkels waar je verschillende typische souverniers kunt kopen zoals, truien, t-shirts, miniaturen van kenmerkende bouwwerken etc.

Enkele beelden van Praag

Echter het loont de moeite om even verder te kijken dan deze standaard toeristenwinkeltjes. Praag heeft namelijk een hele rijke glas- en krisalcultuur. Zo zijn er verschillende winkeltjes in enkele zijstraatjes waar je heel mooi en heel apart handgemaakt glas- en kristalwerk kunt kopen. Niet eens heel erg duur en als je echt iets leuks en aparts zoekt, is dit zeker een aanrader.

Vevolgens teruggelopen richting de rivier om nog wat van de stad en de sfeer op te kunnen snuiven. Toen kwam het “andere gezicht” van Praag helaas weer een beetje terug. In sommige van de zijstraatjes tref je namelijk nogal wat grafitti aan, wat erg jammer is.Enkele zijstraatjes in Praag

Bij de rivier aangekomen een taxi genomen terug naar het hotel. Deze ging de rivier over en de heuvel op via de achterkant van Castle District terug naar het hotel. Dit bood nog de kans om enkele mooie dingen van Praag te zien.

Enkele beelden van Praag

Bij het hotel aangekomen de laatste spullen in de auto geladen en terug naar Duitsland.

Praag stond al lang op mijn lijstje en ik kan het iedereen aanraden. Het is ontzettend mooie, open en vriendelijke stad die zeker de moeite van het bezoek waard is omdat het alleen al qua cultuur en bezienswaardigheden heel veel te bieden heeft.

No comments:

Post a Comment