Thursday, January 26, 2012

Philly Cheese Steak

Tijdens mijn bezoeken aan Amerika had ik gelukkig ook een beetje tijd om iets te bekijken. Zo had ik besloten om een dag naar Philadelphia af te reizen. Vanuit Virginia zou dat ongeveer 5 uur rijden zijn via Baltimore en Washington.

Baltimore is niet zo’n hele speciale stad, maar het leuke is wel dat de snelweg langs het stadion van de Baltimore Ravens (Een van de 32 American Football clubs) voert. Vervolgens via Washington D.C. door naar Philadelphia. Vanaf de snelweg kun je heel goed het Washington Monument zien en in de verte kun je ook een stukje van de koepel van het Witte Huis zien.

Philadelphia rijd je binnen, als je via Washington aankomt, via het Zuiden. De eerste delen zijn nou niet de meest aantrekkelijke. Veel zware industrie of wat daarvan over is. Vervolgens kom je langs de stadions van de Philadelhia Eagles (American Footbal) en de Philadelphia Flyers. (ijshockey). Deze stadions liggen zo ongeveer naast elkaar. Vervolgens buig je via het vliegveld naar links en kom je uit vlakbij University City. Dit is de campus van de University of Penn en Drexell University.Een kiekje van University City

De University of Pennsylvania (kortweg University of Penn of Upenn) is een Ivy League universiteit. De Ivy League is oorspronkelijk gestart als een athletiek competitie en bestaat uit 8 universiteiten: Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Princeton, University of Penn en Yale. Deze 8 universiteiten zijn, samen met Stanford in San Francisco, zo goed als zeker de 9 meest prestigieuze universiteiten in Amerika. De campus is echt een dorp/mini stad op zich.

Volgens de statistieken heeft de universiteit in totaal iets meer dan 20,000 studenten (iets meer dan 10,000 studenten die een bachelor studie volgen en iets meer dan 10,000 studenten die een master studie of andere vervolgstudie volgen). Daarnaast heeft de University of Penn een van de meest gerenomeerde Business Schools in Amerika (Wharton) waar studenten een MBA diploma kunnen halen.De Business School van de University of Penn (Wharton)Het gebouw van Wharton (Huntsman Hall) is vernoemd naar Jon M. Huntsman

De reis duurde iets langer dan gedacht en na wat rondgelopen te hebben in University City begon het al donker te worden. Er was echter nog een ding wat op mijn lijstje stond om te doen, het eten van een echte Philly Cheese Steak. Dit is waar Philadelphia bekend om is. Even rondgevraagd waar we moesten zijn voor de beste Cheese Steak sandwiches van Philly en ik kreeg een adres in de binnenstad van Philadelphia.

Er werd wel bij verteld dat het er, vrij vertaald, niet geweldig uitzag (niet beter dan de gemiddelde snackbar), maar ze hadden er wel veruit de beste Cheese Steaks. De binnenstad van Philadelphia maakte nu niet echt indruk, maar scheen redelijk verbeterd te zijn vergeleken met wat het was. Het voelt aan als een studentenstad waar je het enorm naar je zin kunt hebben zolang je daar studeert, maar zodra je er afgestudeerd bent is het ook een stad waarvan bijna iedereen weet dat ze er zullen vertrekken naar andere steden. Het doet me een beetje denken aan studentensteden in Nederland als Groningen en Maastricht. Erg gezellig, maar een groot aantal studenten vertrekt er vrij snel na hun afstuderen.

Uiteindelijk na een beetje zoeken vonden we het eettentje en het was, zoals het eruit zag inderdaad niks bijzonders, maar de Cheese Steaks waren overheerlijk en als jullie goed kijken kun je misschien nog een stukje zien van de laag Provolone kaas die onder het vlees verborgen ligt. Een geweldige en zeer smakelijke afsluiting van een dagje Philadelphia waar ik iets gezien heb van de stad en ook veel gezien heb onderweg.De buitenkant van Jim's Steaks, de beste locatie voor een Philly Cheese SteakDe begane grond van Jim'sDe trap naar de eerste etageDe eerste etage van Jim'sDe Cheese Steak met ergens onder het vlees de Provolone :)

No comments:

Post a Comment