Friday, March 9, 2012

Hong Kong – Causeway Bay

Causeway Bay is de volgende wijk in Hong Kong. Het is eigenlijk een hele aparte wijk en een gebied waar ik niet heel veel kom. Causeway Bay is voor mij met name bekend vanwege Victoria Park, een groot stadspark gelegen middenin Hong Kong met onder andere een openbaar openlucht zwembad. Dit zwembad is het grootste deel van het jaar open omdat heel eenvoudig, het weer het toelaat. Victoria Park
is verder met name bekend vanwege de finish van de HK Marathon.





Victoria Park met de finish van de Hong Kong marathon en omgeving

Verder is Causeway Bay een van de dichtstbevolkte gebieden in Hong Kong. Veel winkels en veel kantoorgebouwen. De huur die huurders betalen voor winkelpanden is schrikbarend hoog en vergelijkbaar met andere “dure” winkelgebieden zoals Fifth Avenue in New York en Sloan Street in Londen.

De haven van Causeway Bay is nog steeds bekend en wordt nog steeds gebruikt als ligplaats dan wel schuilplaats voor vissers tijdens tyfoons. Het zal dan ook niet verbazen dat Causeway Bay ook van oorsprong een vissersdorpje was. Er zijn nog enkele restaurantjes verstopt in deze week die met name bekend zijn om specifieke seafood gerechten. Het gebied is nu vooral bekend als Shopping Area. SOGO, een Japanse keten is de grote publiekstrekker hier. Een winkel(centrum) van 13 etages gelegen bovenop het metrostation Causeway Bay.



SOGO en de drukte
 Daarnaast is het een gebied wat met name bekend is voor consumentenelectronica. Het is een beetje de tegenhanger van Mongkok wat gelegen is aan de Kowloon-kant van Hong Kong. Veel winkels zijn open tot (ver) na middernacht. Naast de grote malls zijn er ook talloze kleine winkeltjes die een grote varieteit aan producten verkopen.




Rondom Victoria Park
 De reden waarom ik er zelf niet zoveel kom, is juist de reden dat het een shopping area is. Ik hou niet echt van winkelen en met vlagen is het er echt gewoon te druk. Begrijp me niet verkeerd. Ik heb geen probleem met drukte. Ik heb meer dan eens gelopen op bij voorbeeld Park Avenue in New York tijdens de spits en als je daar stil staat word je gewoon omver gelopen, maar het gaat in ieder geval ergens heen. Causeway Bay is afentoe zo druk dat je gewoon letterlijk stil staat.



Enkele beelden van Causeway Bay
 Daarnaast heeft Hong Kong in Causeway Bay een Times Square net als New York. Ook vind je er onder andere de centrale bibliotheek, World Trade Centre en de Koninklijke jachthaven.
Causeway Bay heeft enkele hotels met een bar op het dak en bijbehorend dakterras. Vanaf deze dakterrassen heb je een mooi uitzicht over Hong Kong. Zowel over de skyline, het water en de Kowloon-kant. Daarnaast heb je ook een mooi uitzicht op het achterland en de bergen richting Bowen Road en Tai Hang. Je hebt ongeveer uitzicht tot aan North Point. Dit is een uitstekende punt en daarachter buigt het eiland weer terug. Achter North Point liggen onder andere wijken als Quarry Bay, Tai Koo, Shau Kei Wan en Chai Wan (in respectievelijke volgorde). Hoe verder je richting Shau Kei Wan en Chai Wan gaat hoe lokaler en hoe Chineser het wordt. Heel leuk om zo de verschillende dimensies te bekijken.

No comments:

Post a Comment