Sunday, March 25, 2012

Hong Kong – Tai Koo Shing / Quarry Bay

Tai Koo Shing / Quarry Bay is het gebied waar het kantoor van Lenovo gevestigd is. Het kantoor is gevestigd op de bovenste twee etages van Lincoln House in Quarry Bay in het complex genaamd Taikoo Place. De ingang van Taikoo Place ligt zo ongeveer naast de uitgang van het metrostation Quarry Bay. Het hele complex bestaat uit ongeveer 10 kantoorflats die aan elkaar gelinked zijn via corridors. Devon House, Dorset House, PCCW Tower, Warwick House, Cornwall House, Somerset House, Lincoln House, Oxford House, Cambridge House en One Island East.

Je ziet momenteel een hele duidelijke trend in Central dat een groot aantal bedrijven wegtrekken uit Central naar ofwel de Kowloon-side dan wel richting Quarry Bay / Tai Koo omdat de onroerend goed prijzen voor koop danwel verhuur echt bizar omhoog gaan. Hierdoor gaan bedrijven op zoek naar goedkopere locaties.

Het complex verbindt bovengronds bijna 2 metrostations (Quarry Bay en Tai Koo). Vanaf One Island East is het ongeveer 300 meter lopen naar de ingang van het metrostation Tai Koo wat het volgende station op de metrolijn is na Quarry Bay als je reist vanaf Central in de richting van Quarry Bay.

Dit gebied is enorm in ontwikkeling en is enorm contrasterend. De kantoorgebouwen zien er redelijk nieuw uit, maar de panden eromheen zien er nog redelijk traditioneel uit. Je ziet een een groot aantal kleine winkeltjes in “traditionele” of beter gezegd oude panden. Er zijn ook een groot aantal restaurantjes hier waar je voor ongeveer 100-150 Hong Kong zeer goed warm kunt lunchen.

Naast de ingang van het metrostation Tai Koo (als je van One Island East naar het metrostation loopt) ligt het East Hotel. Dit is het hotel waar ik de eerste 2 weken toen ik in Hong Kong aankwam verbleef. Daarnaast ligt, deels boven het metrostation, CityPlaza. Dit het grootste winkelcentrum van Hong Kong. Hier tref je een grote varieteit aan winkels aan, restaurantjes, food court en een ijsbaan. Aan de uiteinden van CityPlaza, heb je enkele kantorenflats. Naast deze kantoren ligt de ingang van de Eastern Harbour tunnel. Deze zorgt voor de ontsluiting naar de Kowloon-side en goede verbinding riching residential areas als Sai Kung en Clear Water Bay.

Het contrast tussen dit gebied en andere kantoorgebieden als Central is dat het hier net een stukje rustiger en net een stukje minder massaal is dan. Je kunt hier dus heerlijk werken en dan na het werk even borrelen voor je teruggaat richting Central. Dan is in ieder geval de grootste drukte daar verdwenen.

Iedere ochtend als ik naar kantoor ga, sta ik voor dezelfde vraag: neem ik de taxi of neem ik de metro. De metro is aanzienlijk goedkoper, maar het is vaak een drama om met de minibus bij het metrostation te komen. Dit omdat het erg druk is in de straat waar ik woon er alleen een minibusverbinding is. Lopend kan via de escalator, maar dat lukt me alleen als het koel genoeg is, want anders kom ik volledig bezweet aan. De terugweg via de escalator omhoog is altijd erg interessant (vanaf ongeveer 5 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s ochtends gaat de escalator naar beneden) en van 10 uur ’s ochtends tot middernacht gaat de escalator omhoog). De kans is namelijk zeer groot dat je ergens wel een bekende tegekomt aangezien er een groot aantal bars en restaurants naast de escalator ligt.

De taxi is zeker een aantrekkelijk alternatief omdat de snelweg je langs de kustlijn van Hong Kong Island voert en je daar zowel overdag als ’s avonds een waanzinnig mooi uitzicht over Hong Kong hebt. Dat is echt genieten en maakt de reis van huis naar kantoor en omgekeerd altijd zeer aangenaam. :)

No comments:

Post a Comment