Sunday, March 4, 2012

Hong Kong – Wan Chai

Wan Chai is een andere wijk in Hong Kong. Ik probeer bij mijn beschrijving een beetje de lijn van West naar Oost vast te houden. Wan Chai in het Chinees betekent inham.


In het begin was Wan Chai een gebied waar vooral vissers leefden. In het gebied vestigden zich enkele kleine scheepswerven voor scheepsreparaties. Daarnaast ontstond ook het “Red Light District”. Een stukje verder landinwaarts in Wanchai, waar nu Queens Road East ligt, vestigden zich destijds de mensen met nieuw geld (Nouveau Riche). Dit gebeurde allemaal rond 1850.

Het imago van “Red Light District” is iets wat Wan Chai nog steeds heeft. Met name het gebied rondom Lockhart Road en Jaffe Road is een gebied waar het leuk uitgaan is met name in de vroege ochtend. Je ziet er een grote diverse groep aan mensen.

Bars als “From Dusk till Dawn en The Wanch” zijn erg leuk. Hier spelen meestal live bands. Het is er vaak erg druk, de sfeer is er erg goed en de alcohol vloeit meestal rijkelijk. Dit is echter niet een gebied waar je veel clubs tegen zult komen.

Enkele aanraders voor wat eerder op de avond zijn bars als “The Pawn” en Mes Amis”. Met name in The Pawn kun je ook redelijk eten. Mes Amis is een begrip in Hong Kong. Het ligt aan Lockhart Road. De bar is vaak zo druk dat mensen buiten op straat staan. Het is een redelijk open bar en gelukkig laat het weer dit meestal toe.

Verder heeft met name Lockheart Road een aantal bars waarvan het niveau niet bijzonder hoog is en waar enkele vrouwen/prostituees proberen iemand op te pikken voor de avond/nacht. Deze bars spot je in no time, want dat zijn de bars waar de dames je buiten al proberen binnen te lokken.

Wanchai heeft verder de “Immigration Tower”. Dit is een van de punten in Hong Kong waar je heen kunt gaan voor het aanvragen, ophalen dan wel verlengen van je verblijfsvergunning. Hier is het dan ook altijd een drukte van belang.

Ter hoogte van The Pawn begint het gebied waar de appartementencomplexen meer gaan overheersen. Trek je van daaruit verder de wijk in dan wordt het eigenlijk best interessant. Zo heeft Wan Chai een straat genaamd Bowen Road. Dit is een straat van ongeveer 4-5 kilometer lengte en is, denk ik, de enige straat in Hong Kong die geheel vlak is en zo goed als volledig autovrij is. Dit is dus een ideale straat om te wandelen of hard te lopen. Afhankelijk van het tijdstip heb je een heel mooi uitzicht over de skyline van Hong Kong. Dit ziet er ’s avonds wanneer het verlicht is, heel anders uit dan overdag. Beide uitzichten zijn waanzinnig mooi en zeker de moeite waard.

Bowen Road wordt gekruist door waarschijnlijk een van de stijlste en tevens ook autovrije straten in Hong Kong, Wan Chai Gap Road. Deze straat brengt je van Stubbs Road helemaal naar beneden naar zeeniveau. Met name rondom Stubbs Road liggen enkele trails. Dus dit gebied is ideaal om te hashen en hiken. Stubbs Road ligt een stuk hoger dan Bowen Road op bepaalde punten en Bowen Road ligt een heel stuk boven zeeniveau. Vandaar het uitzicht.

Wanchai is een bruisende mix van alles wat Hong Kong te bieden heeft. Kantoren, jachthaven, mooie appartement, leuke restaurants, een goed uitgaansleven, goede mogelijkheden om te sporten en een duister mysterieus randje voor degenen die daar naar op zoek zijn.

No comments:

Post a Comment