Monday, June 4, 2012

Meeting in Stuttgart

Op de laatste volledige dag van mijn verblijf werd ik samen met een collega nog uitgenodigd om de kick off van het nieuwe financiele jaar bij te wonen. Wij waren de laatste 2 die nog on-site waren. Het is een beetje dubbel om een kick off mee te maken op de laatste dag van je verblijf, maar het was heerlijk om even uit de sleur van alle dag en lekker met collega’s over koetjes en kalfjes te praten.


De kick off werd gehouden in de business lounge van VfB Stuttgart. Had het toch een mooi oranje randje omdat dit het laatste seizoen is dat Khalid Boulahrouz daar speelt.

Het evenement an sich was best wel leuk. Er waren enkele nieuwe producten uitgestald. Iets wat altijd leuk is om naar te kijken. Vervolgens kwam ieder afdelingshoofd aan het woord om zijn / haar gebruikelijke toespraakje te doen over hoe geweldig de toekomst eruit ziet, wat voor geweldige kansen en uitdagingen er in het komende jaar liggen, etc, etc.

Daarnaast was er nog tijd voor een panel. Dit verschilt dan weer van de kick offs in Azie. In Azie zijn de vragen vrij oppervlakkig en weinig confronterend. In Duitsland werden echt kritische en directe vragen gesteld en werd er afentoe geen blad voor de mond genomen. Alles gebeurde overigens wel op een nette en correcte manier, maar kritisch was het zeker.

Een van de onderdelen van de dag was een rondleiding door het stadion van VfB Stuttgart. Het stadion bied plaats aan meer dan 60.000 man volgens de officiele lezing, maar toen ik er in stond moest ik toch echt toegeven dat het er niet zo groot uitzag. Daarmee zou het dan bijna twee keer zo groot zijn als het PSV stadion en die indruk kreeg ik er toch echt niet. Wat wel mooi is dat ook hier alle hekken verdwenen zijn. Zelfs tussen de uit- en thuisvakken. Blijkbaar heeft Duitsland qua supporters(geweld) zijn zaakjes dus goed op orde.
Enkele beelden uit het VfB Stuttgart Stadion
 De reservebanken naast het veld zagen er echter maar armoedig uit. Niet iets waar je graag op wil zitten. Sowieso niet als voetballer, maar zeker niet op deze bijna armetierige banken. Dit bleek echter indicatief voor de rest van het stadion. Ook de catacomben en de kleedkamers konden, naar mijn beperkte mening, wel een (stevige) upgrade gebruiken.


De hypermoderne reservebank

Het "pershoekje" voor na de wedstrijden

De gang naar de kleedkamers

De eigentijdse massagetafel

Hypermoderne douches

Luxe whirlpool

Moderne kleedkamers

Niet dat ik uberhaupt de kwaliteiten ervoor heb, maar qua kwaliteit van de faciliteiten zou het niet een club zijn waarvoor ik heel graag zou spelen. Misschien dat dat dan ook wel de reden is dat Boulahrouz er gaat vertrekken. Wie zal het zeggen?

Grappig was verder dat die avond Bayern Munchen de halve finale Champions League speelde tegen Real Madrid. Ik was zeer benieuwd of ze het uit zouden zenden in het stadion. In de competitie biedt VfB Stuttgart, ondanks dat ze in de top 6 van de Duitse competitie staan maar beperkt tegenwicht. Echter qua steden is er altijd een gezonde rivaliteit tussen beide. Het beste van de ene stad is de snelweg A8 die je naar de andere stad brengt. Deze grap kunnen mensen dan aanpassen al naar gelang welke stad hun voorkeur heeft.

Bayern won echter na een zenuwslopende penaltyserie waarbij de keeper van Bayern de held van de da werd door 3 penalties te stoppen. Dit tot groot genoegen van vele Duitse collega’s. De avond kon niet meer stuk en Bayern kon door naar de finale in eigen stadion dit jaar. Na afloop werd het resultaat dan ook uitbunding gevierd in....... jawel...... het stadion van VfB Stuttgart :-). Helaas zou Bayern later die finale in eigen stadion verliezen van Chelsea na werderom strafschoppen.

No comments:

Post a Comment