Monday, July 23, 2012

Weekendje Wenen – deel 2

Nu zal ik proberen voorbij te gaan aan het feit dat mijn ervaringen met betrekking tot Wenen enigszins gekleurd zijn door het (veel te) warme weer en de gebrekkige faciliteiten in het hotel.

Wenen is qua cultuur en historie een hele rijke stad. Vanaf het hotel ben ik dus maar gaan lopen. Eerste stop was the Stephan’s Kathedraal. The Stephan’s Kathedraal is de moederkerk van het Aartsbisdom Wenen en daarmee de zetel van de aartsbisschop van Wenen. De kathedraal is gelegen aan de Stephansplatz in het hartje van het centrum van Wenen. Markant detail is dat de kathedraal gebouwd is op de ruines van twee eerdere kerken. Als het belangrijkste religieuze gebouw in Wenen is het getuige geweest van vele belangrijke gebeurtenissen in de rijke culturele historie die Wenen heeft.

Stephan's Kathedraal



Enkele beelden rondom de Stephansplatz

Vanaf de kathedraal is het een klein stukje lopen naar het Mozarthaus. Het Mozarthaus is gelegen aan de Domgasse. Het werd gebouwd in de 17e eeuw en herontwikkeld in 1716. In dit huis heeft Mozart gewoond van 1784 tot 1787. Het is het enige nog overgebleven huis in Wenen waar de componist gewoond heeft en is nu ingericht als een museum.



Enkele foto's van het Mozarthaus

De bekende Mozartkugeln (Chocolade)

De doorgang van de Stephansplatz naar de Domgasse

De Domgasse met het Mozarthaus aan de linkerzijde
 
Vanaf de Stephansplatz is het een stukje lopen door het centrum van Wenen naar de Spanische Hofreitschule. De Spanische Hofreitschule is gelegen tussen de Michaelerplatz en de Josefsplatz vlakbij de Hofburg in het centrum van Wenen. Het is een dressuurschool voor zogenaamde Lippizan paarden en is een enorme toeristische trekpleister. Demonstraties en shows die opgevoerd worden bij de Hofreitschule zijn gebaseerd op vier eeuwen ervaring in klassieke dressuur. De beste rijders en paarden van de school gaan periodiek de hele wereld over met hun show.




Enkele foto's op weg naar de Spanische Hofreitschule.

De Weense versie van Starbucks
Enkele foto's op weg naar de Spanische Hofreitschule.

Enkele foto's van de Spanische Hofreitschule.

Een kerkje naast Spanische Hofreitschule.
Vervolgens doorgelopen richting de grootste bibliotheek van Wenen, de zogenaamde Wienbibliothek im Rathaus. Dit is de grootste bibliotheek van de stad en provincie Wenen. De bibliotheek is gesticht in 1856 en gelegen in het hart van Wenen. De collectie bevat 500,000 boeken, 2,000 kranten en tijdschriften, 300,000 posters, 500,000 handtekeningen. Verder bevat het een van ’s werelds grootste muziekcollecties. Een groot deel van de collecties is inmiddels online toegankelijk gemaakt voor het publiek in zowel Duits als Engels.



Wienbibliothek im Rathaus

Vervolgens door een van de stadsparken (Bundesgarten) gelopen en kwam ik uit bij een filmfestival. Een groot scherm voor de kerk en er was een klein openluchttheater opgezet van waar de mensen de films konden bekijken. Na een klein rondje door de wijk gelopen te hebben was het inmiddels bijna donker. Dus via het parlementsgebouw teruggelopen naar het hotel en de dag afgesloten.







Enkele foto's van de Bundesgarten

All your duckies lined up? :)

De achterkant van de Bundesgarten


Het Filmfestival


Enkele foto's in de buurt van het filmfestival

De achterkant van het parlementsgebouw


De voorkant van het parlementsgebouw

Een laatste foto

No comments:

Post a Comment