Thursday, August 30, 2012

Venetie – De Reis

Na afloop van de eerste term besloten een paar dagen er tussenuit te gaan. Nu was ik nog niet in Italie geweest. Dus dat stond bovenaan de lijst. Een deel van mijn team was het weekend ervoor naar Venetie geweest en hadden een hele beschrijving klaarliggen. De tickets vanaf Stuttgart waren zeer betaalbaar met Air Berlin. Dus voor het gemak gekozen en geboekt.
Venetie – Gondels
Het was een klein uurtje vliegen. Vanaf het vliegveld zijn er dan verschillende mogelijkheden om de stad zelf te bereiken: taxi, bus, openbare waterbus en prive watertaxi. Uiteindelijk gekozen voor de openbare waterbus. De tocht zou ongeveer anderhalf uur duren en zou erg mooi zijn met een aantal geweldige views.

De openbare waterbus is zeker niet de snelste manier om er te komen, maar tijdens de reis door de vaargeul van het vliegveld naar de stad heb je een aantal uitzichten op een aantal van de (buiten)wijken van Venetie. Een deel is industriegebied en niet heel spectaculair, maar een er zijn ook een aantal delen die zeker de moeite waard zijn. Met een beetje geluk kun je ook een aantal mooie jachten spotten. De kanalen zijn namelijk erg smal en niet geschikt voor de hele grote jachten om aan te meren. Deze liggen dus allemaal in de vaargeul. Die begint min of meer bij het vliegveld en loopt via de stad naar de Cruise Terminal en het Station. Deze liggen aan het einde van de stad waar deze uitmondt in de Adriatische Zee.

Een tip is echter wel om de temperatuur in de gaten te houden. Zeker als het echt warm is, is het op die openbare waterbus ook echt warm en een groot deel is overdekt, dus weinig circulatie. De prive watertaxi gaat een stuk sneller en je hebt een klein dekje achterop het bootje waar je in de open lucht kunt staan. Het prijsverschil is echter aanzienlijk. Een enkeltje met de publieke waterbus kost je 15 Euro per persoon. Een prive watertaxi kost je 110 Euro voor de taxi onafhankelijk van hoeveel personen. Het is dus een beetje afhankelijk van met hoeveel personen je bent wat het voordeligst is.

Daarnaast is het aan te raden om te kijken waar je hotel precies ligt. De openbare waterbus komt namelijk alleen in de zeestraat en in het Grande Canal en sommige hotels liggen niet heel dicht bij de haltes van de openbare waterbus. Het kan dus best nog een stukje lopen zijn en je kunt er dan zeker van zijn dat je enkele bruggen tegenkomt. Het laatste wat je dan wil, is om met temperaturen van 30+ graden celsius als je net anderhalf uur op een publieke waterbus doorgebracht hebt, je koffers nog door Venetie te slepen naar je hotel over een aantal bruggen en door smalle steegjes.

De prive watertaxi’s zijn in dit geval een uitkomst. Deze kunnen namelijk wel ook de kleine kanalen invaren en zo een stuk dichter bij je hotel aanmeren. Het kost je dan wel wat extra, maar het kan je ook een hoop extra comfort opleveren. Een goede voorbereiding voor de reis naar Venetie is dus een aanrader :-).

No comments:

Post a Comment