Tuesday, April 19, 2011

Brazilie – Campinas

De eerste bestemming in Brazilie was Campinas. In Campinas verbleven we in het Vitoria Hotel. Een middenklasse hotel. De kamers waren ok. Een kleine maar goede fitnessruimte en 2 goede restaurants.

Campinas is een stad met ongeveer 1 miljoen inwoners. Campinas heeft zelfs een eigen vliegveld, maar dit wordt alleen gebruikt voor interne vluchten binnen Brazilie.

De volgende dag vroeg opgestaan en eerst maar eens de fitnessruimte opgezocht. Op de een of andere manier zijn er binnen dit bedrijf niet heel veel vroege vogels. Als ik in Hong Kong voor 09.00 uur op kantoor ben, kan ik zelf het licht aan doen en ben ik waarschijnlijk samen de werkster de enige die op kantoor zijn.

In India was het hetzelfde en de levensstijl in Zuid Amerika deed mij vermoeden dat er hier ook niet al te veel vroege vogels zouden zijn. Ideaal dus om ‘s ochtend een work out te hebben. Daarna ontbeten en door naar kantoor.

We hadden onszelf een dag de tijd gegeven om wat mensen te spreken. Het kantoor in Campinas was toch net iets mooier dan het kantoor in Hong Kong. We werden opgewacht door ons teamlid dat daar werkt. Hij gaf ons meteen een korte rondleiding.

Vervolgens hadden we een bespreking met Procurement. Die liep enigszins uit waardoor we een vrij late lunch hadden. Dit gaf mij meteen de mogelijkheid een van de lokale gerechten te proberen (Beef Picanha oftewel Baby Beef). Het was niet zo goed bereid als ik gehoopt had, maar niet tegenstaande was het toch een goede lunch. Aangezien we pas na 15.00 ging lunchen was het al vrij laat toen we terugkwamen op kantoor (rond 16.30). Daarna nog eea afgerond en terug naar het hotel om daar wat verder te werken.Het winkelcentrum en tevens lunchlocatie

De volgende dag zouden we training geven in Campinas. Helaas ging er iets mis en waren we dus iets aan de late kant. We dachten dat de training in het kantoorgebouw zou zijn van het bedrijf, maar het was in een ander gebouw. Grappig is overigens wel dat het bedrijvencomplex helemaal ommuurd is en je toegangspoorten met draaideur hebt, die alleen met een pasje werken. Daarnaast is er 1 centrale bewaakte in- en uitgang voor auto’s. Dit komt misschien wat raar over, maar is in Brazilie de normaalste zaak van de wereld.Toegangspoort tot het bedrijfsterrein

Na de training werden we weer opgewacht door een chauffeur die ons van Campinas naar Sao Paulo zou brengen.

Helaas waren we dinsdagavond, woensdag en donderdag overdag in Campinas waardoor we niks hebben kunnen bekijken, maar wat ik ervan gezien heb, is dat er in Campinas niet of nauwelijks echte hoogbouw was (10 etages max). Alles is ruim opgezet, veel groen en bepaalde stukken land, waarvan je denkt dat ze op een redelijk gunstige locatie liggen zijn nog niet ontwikkeld. Mijn collega deed het denken aan Florida afgezien van het feit dat de stad niet opgebouwd is op basis van een grid zoals vele Amerikaanse steden dat zijn.Enkele foto's van Campinas

Brazilie is echter wel een land wat nog in ontwikkeling is. Je ziet hier namelijk nog veel oude auto’s en bussen rondrijden in het verkeer.

Maar tot zover een positieve eerste indruk van Brazilie.Overal ter wereld kun je iets Nederlands vinden :-)

No comments:

Post a Comment