Sunday, January 18, 2009

De Eerste Dagen

Donderdag om 07.00 opgestaan. Uitgebreid ontbeten, gedoucht en vervolgens op naar kantoor voor de eerste werkdag. Voor de eerste keer te voet naar mijn werk. Dat was wel even wennen vergeleken met de afgelopen jaren, maar ik moet zeggen het is zeker niet onaangenaam.

Als je buiten komt is het al meteen aangenaam warm en vervolgens is het een kwartiertje lopen van het hotel (op Coleman Street, voor de Google-map’ers onder jullie naar kantoor op One Raffles Quay). Er zijn verschillende routes mogelijk, maar ik loop meestal, langs via North Bridge Road, langs het Supreme Court. Vervolgens langs het Parliament om dan via Asian Heritage museum en een parkje een bruggetje over te steken over de Singapore River, van waar je uitzicht hebt op Boat Quay en het Fullerton hotel (wat gewoon een decadent groot hotel is). Vervolgens ga je via de Underpass waar ook het metrostation ligt onder de weg door en kom je via een gangenstelsel in de lobby van kantoor uit.

De eerste dag bestond met name uit kennismakingen, ophalen van de laptop, alles installeren, zorgen dat je toegang krijgt tot alle applicaties, etc. Belangrijk was ook dat ik mijn paspoort af moest geven voor het verkrijgen van een employment pass (anders kan ik nog steeds geen bankrekening openen en mobiele telefoon afsluiten).

Tijdens de lunch nog een paar appartementen bekeken en ik begin nu een aantal layouts te zien die wel erg leuk zijn. Nu het nog eens zien te worden over de prijs :-)

Wat je hier in Singapore veel hebt, zijn de zogenaamde food courts. Het kantoor heeft geen kantine, maar heel veel mensen gaan buiten kantoor eten halen en eten het daar op of nemen het mee terug naar kantoor en eten het op kantoor op. Lau Pa Sat is de food court die schuin tegenover kantoor ligt. Wat moet je je er bij voorstellen. Het is een soort mini marktterrein (wel overkapt, maar verder open) met allerlei kleine eettentjes waar je eten kunt kopen voor tussen de S$ 3.00 en S$ 10.00 (omgerekend tussen de € 1,50 en € 5,00. Hiervoor heb je een volledige warme maaltijd en de varieteit is enorm: Chinees, Japans, Koreaans, Indiaas, Thais noem maar op, zelf frietjes zijn hier te krijgen. De rest is een beetje trial en error voor wat lekker is. Daarnaast helpt het om goed te lezen wat op de stalletjes en op de plaatjes staat tenzij iemand natuurlijk graag via trial en error bv orgaansoep wil proberen.

Aangezien er enkele nieuwe mensen begonnen waren in een korte tijd, hadden we die avond meteen een borrel. De groep en stad zijn beide vrij internationaal. Dus ik was zeer benieuwd hoe deze borrel zich zou verhouden tot mijn afscheidsborrel die ik de vrijdag ervoor in Amstelveen had gehad die rijkelijk voorzien was van drank en snacks (met name de bitterballen). Nou ik kan jullie vertellen, bitterballen kennen ze hier niet, maar borrelen kunnen ze wel. Ik heb van alles voorbij zien komen aan drank (bier, wijn, cocktails) en snacks (nacho’s, chicken wings, calamari, garlic bread, gebakken aardappel partjes tot zelfs hele pizza’s). De borrel werd trouwens gehouden in Harry’s bar, wat een begrip is hier. Het is een keten van bar’s die druk bezocht worden. Ik begrijp dat met name de bar op Boat Quay op vrijdag druk bezocht wordt door Nederlanders. Binnenkort toch maar eens gaan kijken.

Vrijdag was met name een dag van verder inlezen (allerlei quality control en risk management manuals), bezichtigen van appartementen tijdens de lunch en mezelf verder bekend maken met de IT applicaties. ‘s Avonds nog even het uitzicht bij night bekeken van enkele van de appartementen die ik tijdens de lunch gezien had en moet toegeven dat dat toch niet onaardig was.

Uiteindelijk nog terug naar kantoor, omdat ik ook nog een aantal privezaken moet regelen, zoals de verhuur van mijn appartement en ik hier in ieder geval niet kan printen. Als dat achter de rug is, zullen de dagen ook wel wat rustiger worden, hoop ik.

Voor zaterdag en het weekend staan met name op het programma: nog meer appartementen bekijken, het openen van een bankrekening, misschien het afsluiten van een mobiele telefoon (kan zijn dat ik daarmee wacht tot ik mijn appartement heb en dan voor een package deal met kabel TV en internet en eventueel een vaste telefoonlijn aangezien er hier in Singapore toch maar 2 of 3 aanbieders zijn). Het schijnt dat de Volvo Ocean race nog steeds in Singapore is(afgelopen weekend schijnt er een zogenaamde havenrace geweest te zijn en dit weekend varen ze uit voor de volgende etappe.

Ik ben nog geen expert in bloggen, maar ik zal kijken of ik het op kan leuken met enkele foto’s om jullie een beter beeld te geven.

Na wat oefenen treffen jullie hieronder een paar foto's aan van de uitzichten op mijn dagelijkse weg van het hotel naar kantoor.


Singapore Parliament
Old Parliament Lane
Asian Heritage Museum

Fullerton Hotel and Cavenagh Bridge
Boat Quay

1 comment:

  1. Heel veel succes! Wellicht tot in SIngapore wie weet...;)
    Maar we zijn natuurlijk wel benieuwd, als je een appartement hebt gevonden, waar 'WIJ' een plaatsje krijgen...?

    Groetjes Soof en Bram

    ReplyDelete