Friday, January 29, 2010

Dinner & Dance

Eind november was het tijd voor het jaarlijkse hoogtepunt van de hash oftewel de “Dinner & Dance”. Het feest zou gehouden worden in de “Pines Country Club” en het thema zou Casablanca zijn. Nu is de film van (ver) voor mijn tijd, dus was het even goed kijken wat nu een geschikte outfit zou zijn aangezien “Casablanca” ook tevens het kledingadvies was.

Gelukkig paste een smoking precies binnen het kledingadvies dus die uit de kast gehaald en op naar het feest. Een tip voor mensen die ooit naar een black tie feest gaan, let eens op de schoenen die mensen dragen onder een smoking.

Eenmaal aangekomen begon het met enkele drankjes voor we aan tafel gingen. Het was grappig om de college-hashers nu eens in “normale” kleding te zien dwz iets anders dan de wekelijkse hash outfit. De avond was goed opgezet. Het eten was uitstekend met heerlijke garnalen, oesters Roti Prata, mutton, vlees, vis, groentes en salades. Verder waren er overheerlijke desserts.
Naar mate de avond vorderde kwamen er ook verschillende acts en warden er verschillende awards uitgedeeld. Het bestuur van het voorgaande jaar bedankt. Verder waren er awards voor zowel de beste als slechtste run van het afgelopen, best geklede person (zowel man als vrouw) en nog enkele andere prijzen.

Naast het sportieve element heeft de “hash” ook een sociale functie en is het een sort mini-netwerk. Het netwerkelement moest dus die avond ook even onderstreept worden. Er warden enkele bestuursleden naar voren gehaald en die kregen een bol met wol in hun handen. Het idée van het netwerken was dat zij de bol naar een persoon zouden gooien en die deze dan vervolgens weer door zou gooien naar een andere persoon in de zaal zodat iedereen met elkaar verbonden zou worden.

Op zich is dat best een aardig idee. Het is misschien alleen iets minder om dat wat later op de avond te doen wanneer iedereen al wat gedronken heeft en er zeker 6 man vooraan in de zaal staan die klaar staan om te gooien. Je kunt dan wel reopen naar degene naar wie je wil gooien, maar als dat meer dan 1 tafel verder is, is de kans dat deze persoon je hoort vrijwel nihil. Het resultaat was dan ook dat de bollen wol kris kras door de zaal vlogen en er verschillende glazen drank omver gingen. Het onderstreepte in ieder geval duidelijk het ongeorganiseerde karakater van de hash. Helaas stoppen heel veel feestjes hier tussen 12.00 en 01.00. Daarna wilden we nog doorgaan naar de bar van de Pines, maar die was helaas al dicht. Dat was men even vergeten te regelen. Dus maar in de taxi gestapt en naar huis gegaan.

Al met al een uitermate gezellige avond.

No comments:

Post a Comment