Monday, January 24, 2011

Blue Mountains

Een van de te bezichtigen plaatsen die in op mijn lijstje stond, waren de Blue Mountains. Nadat ik afgereisd was naar de familie in Schofields, bleek dat een uitstekende uitvalsbasis te zijn voor een bezoek aan de Blue Mountains. Het was een klein stukje met de trein alvorens je aan de voet komt van de Blue Mountains en van daaruit kun je met de trein (Blue Mountains lijn) verder de bergen in.

Over het Australisch openbaar vervoer, kan ik niet heel veel goeds zeggen helaas. De markering en de borden is allemaal goed, maar de treinen zelf zijn ontzettend smerig. Overal graffiti in de wagons en daarnaast zien ze er gewoon erg oud en slecht onderhouden uit, maar goed het brengt je waar je moet zijn op een goedkope manier.

Dus eerst oer-Hollands op de fiets naar het station in Schofields. Daar gevraagd waar ik heen moest. Toen bleek dat ik de trein moest hebben die net binnenrolde. Snel een kaartje gekocht en kon nog net in de trein springen waarna de deuren achter me dicht gingen. Dat is toch wel lekker als je op een station bent waar de treinen eens per half uur rijden en er verder niks is (cafe, kiosk, etc). Van Shofields naar Blacktown en daarna door naar Penrith en Emu Plains wat aan de voet van de Blue Moutains ligt en tevens een opstapstation voor de Blue Mountains lijn is.

Ik had echter het geluk dat ik door een vriend daar opgewacht zou worden en we samen met de auto verder zouden reizen. We zijn toen met de auto doorgereden naar Katoomba. In Katoomba hebben we toen geluncht en zijn daarna doorgegaan naar Echo Point. Hier heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de Blue Mountains en kun je ook goed de 3 gezusters zien.Echo Point

De 3 Gezusters

De omgeving

Het was er alleen heel erg koud. De temperatuur was sowieso niet om over naar huis te schrijven, maar er stond ook nog een stevige wind waardoor het erg guur en koud aan voelde.

Na wat rondgelopen te hebben, snel de warme auto opgezocht en op zoek gegaan naar de Katoomba Falls. Vanuit Echo Point was het namelijk een wandeltocht van meer dan een uur over paden die niet al te best begaanbaar waren (vanwege regenval). Met de auto konden we gelukkig een stuk dichter in de buurt komen en was het maar een klein stukje lopen. De Falls waren op zich best mooi en na een aantal kiekjes geschoten te hebben teruggegaan en in het cafeetje wat warms gedronken om weer op te warmen.

Katoomba FallsRondom de Katoomba Falls

Daarna begon het langzaam donker te worden, dus zijn we in de auto gestapt om terug te gaan richting Sydney. Onderweg nog gestopt om wat eten. Al met al een erg koude, maar erg geslaagde dag.

1 comment:

  1. Dear Blogger,
    The results for the IX11 blog competition are in. Out of the 220 participating blogs you made the top 100 list. Congratulations on behalf of bab.la and Lexiophiles! You have managed to captivate a large number of people which enjoy your stories and experiences. You can see the complete ranking here: http://en.bab.la/news/top-100-international-exchange-experience-blogs-2011
    Best,
    Valerie

    ReplyDelete