Monday, August 1, 2011

Praag – Dag 1 – Castle District

De eerste dag begonnen in Praag met een lekkere lunch in het hotel. Aangezien ik ’s nachts vrij laat aagekomen was, had ik helaas te lang geslapen en daardoor het ontbijt gemist.

Vervolgens wat onderzoek gedaan op het internet om een route te bepalen. Al vrij snel kwam ik uit bij 3 trekpleisters: het Castle District, Prague Old Town and Prague New Town.

Aangezien het hotel een stukje buiten het stadscentrum lag en het openbaar vervoer in de directe omgeving van het hotel niet top was, besloten een taxi te nemen naar Castle District.



City Hall



De toegang tot Prague Castle



De binnenplaats van Prague Castle



Het plein achter Prague Castle









Enkele beelden van Castle District

Uit de taxi gesatapt voor de deur van een huis wat helemaal opgetrokken was in de barokstijl. Erg apart. Een stukje veder lag het Prague Castle. Het Prague Castle complex is het grootste middeleeuwse kasteelcomplex in Europa was door de jaren de residentie van de Tsjechische koningen. Het complex bestaat uit het kasteel zelf alsmede de Sint Vitus Cathedral, uitzichttorens, musea, Strahov Monastery (Klooster), Golden Lane, verschillende kleinere paleizen waaronder Lobkowicz Palace, St. George’s Basilica.



Het Barok-huis



De binnenplaats van het Barok-huis

De St. Vitus Cathedral wordt beschouwd as het spirituele symbool van de Tsjechische staat. De kathedraal bevat ook het koninklijke mausoleum waar de voormalig Tsjechische vorsten “begraven” zijn. De St. Wenceslas Chapel is versierd met with fresco’s kostbare edelstenen. Een doorgang in de Zuid-westelijke hoek van de kapel leidt naar de zogenaamde “Kroon-kamer” waar de Boheemse kroonjuwelen opgeslagen liggen.





St Vitus Cathedral

Het Strahov Monastery is met name bekend om vanwege de uitgbreide bibliotheek die het bezit. De bibliotheek omvat nog steeds een collectie van rond de 16.000 boeken

Golden Lane is een smalle straat met 11 historische huizen, waar middeleeuws wapentuig en textiel te zien is. Daarnaast worden er voornamelijk souveniers verkocht aan toeristen.

St. George's Basilica is het oudste en best bewaarde Romaanse kerkgebouw in Praag.



Old Timers die in Praag gebruikt worden als toeristentaxi

Daarnaast is er Lobkowicz Palace. Lobkowicz Palace is na een periode van restauratie nu opengesteld voor het publiek. De tentoonstelling bevat vele objecten van de uitgebreide familiecollectie van de familie Lobkowicz. Het museum volgt de historie van Tsjechie en haar inwoners gedurende de heerschappij van deze unieke familie.

Ook nog even een bezoekje gebracht aan Loreta. Loreta is een belangrijk pelgrimsoord en de bouw werd gestart door en ter ere van Baroness Beligna Katherina von Lobkowicz in 1626.



Loreta

Het Prague Castle district ligt op een heuvel aan de andere kant van de rivier ten opzichte van Prague Old Town en Prague New Town. Het uitzicht vanaf de uitzichtpunten is geweldig.





Het uitzicht over Praag vanaf Castle District

Wat ik vandaag zag stond in schril contrast tot wat ik de avond ervoor gezien had. Ik was zeer onder de indruk en Praag is echt een mooie stad. Vanaf het kasteeldistrict naar beneden gelopen richting de rivier om daar de oversteek te maken naar Prague Old Town.

No comments:

Post a Comment