Sunday, March 18, 2012

Hong Kong – Happy Valley

Happy Valley is eigenlijk een klein dorpje en is daarmee een heel apart stukje Hong Kong. Het ligt redelijk ingesloten en afgesloten. Zo heeft Happy Valley bij voorbeeld geen directe aansluiting op het metronetwerk. Happy Valley is echter wel aangesloten op de tram en op het busnetwerk.


De ontsluiting van Happy Valley is erg slecht. Je hebt de weg naar de Aberdeen tunnel. Deze verbindt de Zuidkant van het eiland met de Noordkant (Stanley, Deep Water Bay, Ap Lei Chau). Aan de andere kant ligt de snelweg met de afslag naar Happy Valley en tevens ook de afslag naar de Cross Harbour Tunnel (oude tunnel). Dit is de meest gebruikte tunnel tussen Hong Kong Island en de Kowloon kant van het eiland simpelweg omdat het de goedkoopste is. Een andere ontsluitingsweg is Queen’s Road East wat ook een vrij drukke weg is.

Als je dus naar Happy Valley wil of vanuit Happy Valley ergens heen wil, is het aan te raden om goed na te denken op welk tijdstip je gaat. Het verkeer kan namelijk een enorme drukte zijn en het kan best even duren voor je Happy Valley uit bent. Lopend naar de metro is zeker niet altijd een oplossing. Zeker niet als je in de zomer in een pak daarheen moet lopen. Daar is het simplweg te warm voor.

Verder is Happy Valley met name bekend van de paardenrenbaan. Hong Kong heeft twee paardenrenbanen. Een in Happey Valley en een in Shatin aan de Kowloon-side. Iedere woensdagvond worden hier paardenraces gehouden. Dit is een redelijke happening en trekt iedere week redelijk wat mensen. Verder is de renbaan een faciliteit die voor meerdere doeleinden gebruikt wordt.

Zo liggen er op het middenterrein onder andere een athletiekbaan, voetbalvelden en hockeyvelden. Van deze faciliteiten worden door velen gretig gebruik gemaakt. Het is een uitstekende manier om te sporten en te onstpannen. Rondom de paardenrenbaan liggen verschillende appartementencomplexen. Vanaf sommige heb je een uitstekend uitzicht over de renbaan.

Verder heb je heel veel leuke bistro-achtige restaurantjes en kleine winkeltjes. Er zijn niet echt kroegen om uit te gaan, tenzij ze goed verstopt zijn en ik ze nog niet gevonden heb. Ik zou het meer willen typeren als een gebied waar je bij vrienden op bezoek gaat om gezellig thuis iets te eten of te drinken. Naast de bistro-achtige restaurantjes heb je er ook een aantal high-end restaurants en als gevolg van het gemoedelijke en besloten karakter is het ook een locatie waar veel lokale celebrities elkaar ontmoeten. Verder worden er redelijk wat TV series opgenomen in Happy Valley. Als gevolg hiervan zijn de paparazzi redelijk actief in dit gebied.

Als markant feit, valt nog op te merken dat Happy Valley ook plaats biedt aan 6 kerkhoven, te weten van Noord naar Zuid: het Joodse kerkhof, het Hindu kerkhof, het Parsee kerkhof, het Hong Kong kerkhof, St. Michael’s katholieke kerkhof en het moslim kerkhof. Ik heb geen idee wat de grafrechten zijn hier, maar gezien de afentoe idioot hoge prijzen voor onroerend goed zal dat niet goedkoop zijn hier. De verwachting is ook dat de prijzen in dit gebied nog verder omhoog gaan aangezien er een metrolijn aangelegd wordt vanaf Stanley die via Happy Valley aangesloten wordt op de Island line van Sheung Wan naar Chai Wan. Dit zal de ontsluiting van Happy Valley enorm ten goede komen en als gevolg daarvan zullen de onroerend goed prijzen redelijk stijgen. Verwachten opening van dit stuk van de metrolijn is eind 2014 begin 2015.

No comments:

Post a Comment